Oprichter PSC Charles Hanin overleden

Baron Charles Hanin, een van de oprichters van de Parti Social Chrétien (PSC), is overleden. Dat heeft CDH-voorzitter Benoît Lutgen laten weten. De baron werd 97 jaar.
Charles Hanin (r) tijdens zijn officiële benoeming tot baron in 1998.

Charles Hanin was in 1979 voorzitter van de PSC, de voorloper van het CDH. In de jaren 60 en 70 was hij minister van Middenstand, Franse Cultuur, Wetenschapsbeleid en Binnenlandse Zaken in de regeringen Leburton II en Eyskens IV. Hij was ook 12 jaar burgemeester van Marche-en-Famenne.

Volgens Lutgen heeft Hanin tijdens zijn carrière grote vooruitgang geboekt, onder andere voor het sociaal statuut en het pensioen van de zelfstandigen. "Hij was ook een pleitbezorger voor de Europese ruimtevaartpolitiek, onder meer door zijn samenwerking met Frankrijk voor het Ariane-programma."

Meest gelezen