"De Vragende Partij" neemt vliegende start

"De Vragende Partij", het participatieve verkiezingsdeel van www.deredactie.be, heeft zijn start niet gemist. In vier dagen tijd werden al 3.500 voorstellen gelanceerd. Die kregen in totaal al bijna 19.000 steunbetuigingen. 45.000 unieke bezoekers bezochten het platform.

Vier dagen geleden, op donderdag 14 juni, lanceerde www.deredactie.be "De Vragende Partij". Binnen dit project kan iedereen een beleidsvoorstel indienen, daar steun voor zoeken en het zo op de politieke agenda van zijn gemeente zetten.

En die kans heeft de burger met beide handen gegrepen. In vier dagen tijd werd "De Vragende Partij" al bezocht door 45.000 unieke bezoekers. Die lanceerden 3.500 voorstellen en gaven bijna 19.000 steunbetuigingen aan die voorstellen.

De grote steden genereerden (uiteraard) de meeste voorstellen en reacties: met als voorlopige toppers voorstellen over de Oosterweelverbinding (in Antwerpen), groene oases (in Gent), het voetbalstadion (in Brugge) en het Pieter De Somerplein (in Leuven). Slechts 15 van de 327 Vlaamse en Brusselse gemeenten hebben nog geen voorstel. Met andere woorden: de discussie in heel Vlaanderen en Brussel is geopend.

Let wel op: om van de lijsttrekkers een officieel partijstandpunt te krijgen, moet een voorstel zo veel mogelijk gesteund worden. Het is dus beter dat u een voorstel steunt dan dat u een soortgelijk voorstel lanceert. Want dan kunnen de steunbetuigingen versnipperd raken en verkleint uw kans dat uw voorstel bij de lijsttrekkers belandt.

lees ook