Belgische journalist gewond in Syrië

De Belgische videojournalist Ahmed Bahaddou raakte gewond in Syrië. Hij kreeg een kogel in zijn schouder en wordt nu verzorgd in Londen. Zijn toestand is stabiel. Hij was in Syrië aan de slag voor het persagentschap Associated Press (AP).
De Belgische journalist Ahmed Bahaddou raakte gewond in Syrië

Ahmed Bahaddou brachts sinds 2 juni samen met twee andere journalisten van AP verslag uit over het conflict in Syrië. Afgelopen vrijdag kreeg hij een kogel in de schouder, zo melden verschillende media. Hij werd voor verzorging overgebracht naar Londen. Zijn toestand is stabiel en zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.

De Belgische journalist won in 2011 nog een "Rory Peck Award for News" voor zijn verslaggeving over de Libische crisis. Hij werkte 18 jaar als cameraman voor Reuters en is sinds 2006 als freelancer aan de slag voor onder andere CNN, BBC en ABC News.