Castello-tent vervangt Chateau op Pukkelpop

Pukkelpop heeft bekendgemaakt welke artiesten op welke podia staan. Vanaf dit jaar is er ook een nieuw podium dat de naam Castello krijgt. Het vervangt de Chateau-tent die vorig jaar door het noodweer instortte.

De tent heet Castello "als een ultiem eerbetoon aan de Chateau",  legt organisator Chokri Mahassine uit. De tent zal in de buurt van de Boiler Room en de Dance Hall staan omdat er in de avonduren ook meer dansbare muziek gespeeld zal worden. "We vonden dat het nu het juiste moment is om een stap verder te zetten naar aanleiding van het drama. We koppelen het een aan het ander. Het concept wijzigt een beetje, dus geven we de tent ook een iets andere naam."

De andere podia blijven dezelfde: Main Stage, Marquee, Dance Hall, The Shelter, Boiler Room, Club en Wablief?!.

Nieuwe namen op de affiche zijn The Joy Formidable, Sleigh Bells, The Walkmen, Chromatics?, We Are Augustines, Rustie, Cloud Nothings, Cancer Bats, Young Guns, Fidlar, Minus The Bear, Man Without Country, Zulu Winter, Nina Kraviz en Disclosure. Ook Belgische artiesten als Oscar & The Wolf en The Bony King of Nowhere & Friends (foto) sieren de affiche.

Mark Ronson en Doctor P hebben hun show op Pukkelpop dan weer geannuleerd. Het optreden van Freaky Age verhuist van zaterdag naar vrijdag.

De hoofdacts op de affiche zijn Björk, Bloc Party, The Stone Roses, Lykke Li, The Black Keys en Foo Fighters. Het festival vindt dit jaar plaats op 16, 17 en 18 augustus.

Meest gelezen