CD&V Oostende zet zich in voor de horeca

De lokale CD&V-afdeling is Oostende noemt de horeca een belangrijke speler in de kuststad. Volgens de partij ligt de sector echter onder vuur en ze wil er dan ook alles aan doen om de horeca te blijven ondersteunen.

"In Oostende alleen al zijn er meer dan 500 horecazaken. Er werken permanent zo’n 3.000 mensen in de sector, en in de rand daarvan, bij brouwers, boekhouders en leveranciers nog eens 1.000", klinkt het bij CD&V Oostende. "De horeca is dan ook een belangrijke speler in Oostende, niet alleen op economisch vlak en qua tewerkstelling, maar ook op toeristisch vlak."

Volgens de partij ligt de sector echter op vele vlakken onder vuur en CD&V wil er dan ook alles aan doen om de horeca in de kuststad voort te ondersteunen. Dat maakte de partij duidelijk op een persconferentie.

CD&V Oostende pleit onder meer voor laad- en loszones bij hotels bij de (her)aanleg van straten en voor een flexibel parkeertarief. Voort wil de partij dat de horeca steeds geraadpleegd wordt bij de voorbereiding van beleidsdossiers die een invloed kunnen hebben op de sector.

“Ook in de toekomst is het de bedoeling de Oostendse horeca maximaal te ondersteunen en bij te staan. Consultatie, dialoog en betrokkenheid van de horeca zijn daarbij essentieel", besluit lijsttrekker Krista Claeys.

lees ook