Comité P onderzoekt politiegeweld tegen betogers

Het Comité P, het orgaan dat politiediensten controleert, start een onderzoek naar het optreden van de politie dit weekend in het Brusselse metrostation Troon. Linkse betogers wilden de confrontatie opzoeken met rechtse tegenhangers en dat werd hardhandig voorkomen.

Gisteren betoogde de Parti Populaire in Brussel tegen de extremistische islam. Die betoging werd bijgewoond door leden van de kleine extreemrechtse groep Nation. Onder meer de ABVV-jongeren en de Franstalige KAJ van Brussel hadden een tegenbetoging georganiseerd.

Enkele deelnemers aan de tegenbetoging probeerden via de metrohalte Troon de eerste betoging te bereiken. Maar daar stak de politie een stokje voor. Volgens de organisatoren van de tegenbetoging gebruikte de politie geweld bij haar tussenkomst.

Meest gelezen