Felix van Groeningen opent Filmfestival Gent

"The broken circle breakdown", de nieuwe film van Felix van Groeningen, opent dit najaar het Filmfestival van Gent. De 39e editie van het festival loopt dit jaar van 9 tot 20 oktober. De rode draad van deze editie is "misdaad".

"The broken circle breakdown" is de filmbewerking van de gelijknamige succesvolle theatervoorstelling van Compagnie Cecilia met Johan Heldenberg en Mieke Dobbels. In de filmversie speelt Heldenbergh opnieuw de mannelijke hoofdrol, maar de vrouwelijke hoofdrol is weggelegd voor Veerle Baetens.

Het verhaal vertelt de liefde tussen twee erg verschillende mensen die op de proef wordt gesteld wanneer hun dochtertje ernstig ziek wordt.

Artistiek directeur Patrick Duynslaegher van het Filmfestival is blij met de openingsfilm. “Felix van Groeningen bevestigt met zijn vierde langspeelfilm dat hij een van de grootste talenten is uit de Europese cinema. Met elke nieuwe film lijkt hij zichzelf opnieuw uit te vinden als cineast en toch weet hij altijd een unieke toon en stijl aan te houden", zegt hij.

"We zijn ervan overtuigd dat de première op het Filmfestival Gent het startshot zal betekenen van een briljante carrière van een film die niemand onberoerd zal laten". Van Groeningen mocht  drie jaar geleden al het Filmfestival openen met "De helaasheid der dingen".