Geen interesse voor extensie .wallonie

De Waalse overheid zal niet investeren in .wallonie. Sinds vorig jaar mag iedereen zijn extensie aanvragen, een Belgische website hoeft dus niet meer te eindigen op .be. Vlaanderen, Brussel en Gent hebben hun eigen extensie al aangevraagd, maar Wallonië vindt dat niet opportuun.

Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), de Amerikaanse organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van de domeinnamen op internet, had vorig jaar het licht op groen gezet voor bedrijven, verenigingen en gemeenschappen om eigen internetextensies aan te vragen.

Wereldwijd zijn er zo al meer dan 1.900 aanvragen gedaan. Uit ons land kreeg Icann er drie: .vlaanderen, .brussels en .gent.

Michel de Lamotte (CDH) stelde daar in het Waals Parlement een vraag over aan de Waalse minister-president Rudy Demotte (PS). Die antwoordde dat zo'n extensie tussen 500.000 en 800.000 dollar kost en dat het Waals Gewest "liever investeert in kwaliteitsvolle inhoud en de toegevoegde waarde van de dienstverlening."

In totaal hebben zeven regio's hun eigen extensie aangevraagd. Drie daarvan zijn Belgisch, maar dat vindt Demotte geen reden om dat zelf ook te doen.