Groen stapt alleen naar de kiezer in Herk-de-Stad

De lokale afdeling van Groen Herk-de-Stad heeft besloten om met een eigen kandidatenlijst deel te nemen aan de verkiezingen van 14 oktober. De partij heeft de voorbije weken alle argumenten voor en tegen kartelvorming met de SP.A afgewogen.

Op provinciaal niveau trekt Groen Limburg in kartel met SP.A naar de kiezer, maar in Herk-de-Stad zal dat niet het geval zijn. Omdat de lokale afdeling van Groen er pas is opgericht, wil de partij zich ongebonden aan de kiezer voorstellen.

Groen Herk-de-Stad wil de Herkenaren naar eigen zeggen "een positief alternatief bieden na de voorbije periode van negatieve politiek in de gemeente".

Het verkiezingsprogramma van Groen in Herk-de-Stad is opgebouwd rond vijf kernpunten. Groen wil onder meer een actief woonbeleid in Herk-de-Stad, "waarbij het gemeentebestuur een duurzaam evenwicht nastreeft tussen sociale, economische en ecologische belangen".

Verder schenkt de partij in Herk-de-Stad aandacht aan betaalbare energie, een proactief kinder- en jongerenbeleid en een verantwoord mobiliteitsbeleid.

Groen wil in de Limburgse stad ook individuele en bestuurlijke verantwoordelijkheid, "waarbij gemaakte afspraken worden nagekomen vanuit een bekommernis voor het algemeen belang, en waarbij iedere Herkenaar zich verantwoordelijk voelt voor de toekomst van zijn of haar stad".

lees ook