Heeft N-VA ook in Harelbeke wind in de zeilen?

Annick Vandebuerie trekt de lijst van de N-VA in Harelbeke. Hij is een van de vaste waarden in de ploeg, die "een gezonde mix is van ervaring en jong geweld. Met deze ploeg zijn we klaar voor de uitdaging die voor ons staat.”

Vandebuerie was in 2006 kandidaat op de CD&V-N-VA-lijst, en  daarvoor al verschillende keren voor de Volksunie. “Ik voel dat we met N-VA de wind in de zeilen hebben, ook op lokaal vlak. Ook hier in Harelbeke zijn de burgers bepaalde praktijken van de klassieke partijen beu. We kunnen daar een antwoord op bieden.”

Op de tweede plaats staat Marijke Ostyn, ondervoorzitter van de afdeling. “Ik ben enthousiast en gedreven om met onze partij ook in Harelbeke de kracht van de verandering te kunnen zijn. De uitdagingen voor de komende zes jaar zijn groot en de klassieke recepten gaan ze niet meer oplossen.”

Alexander De Waele krijgt de derde plaats. De twintiger werkt voor de N-VA als parlementair medewerker van Kamerlid Bert Maertens. “Hoewel dit de eerste keer is dat ik actief zal opkomen op een lijst, kijk ik vol vertrouwen naar de verkiezingen. Mijn ervaring van mijn job en de interne opleidingen van onze partij zorgen voor een zeer goede basis.”

“We hebben een volle lijst, maar moeten nu nog puzzelen wie op welke plaats komt”, zegt lijstduwer Filip Vandeputte. “Na 14 oktober zijn we klaar om verantwoordelijkheid op te nemen als de kiezer dat van ons vraagt. We willen daarbij samenwerken met iedereen die met ons naar een beter werkend stadsbestuur wil, om de stadsfinanciën onder controle te krijgen, de dienstverlening en infrastructuur voor de burger te verbeteren en Harelbeke klaar te maken voor de toekomst.”

lees ook