Jack Osbourne heeft multiple sclerose

Jack Osbourne, de 26-jarige zoon van oud-Black Sabbath-frontman Ozzy, heeft multiple sclerose. Dat heeft de familie Osbourne zelf bekendgemaakt.

Multiple sclerose is een aandoening van het centraal zenuwstelsel. Bij Jack Osbourne werd de ziekte vastgesteld nadat hij 60 procent van het zicht in zijn rechteroog had verloren.

Aan het Britse magazine Hello! zei hij dat hij eerst kwaad was toen hij het slechte nieuws kreeg, maar dat hij zich nu probeert aan te passen aan de nieuwe situatie. Hij kreeg de diagnose te horen amper drie weken na de geboorte van zijn eerste kind, dochter Pearl. "De timing was zo slecht", zegt hij. "Ik bleef maar denken: waarom nu?".

Ook de ouders van Jack Osbourne hebben het nog altijd moeilijk met de diagnose. "Als het mij zou overkomen, zouden weinigen verrast zijn", zegt Ozzy Osbourne, de voormalige frontman van heavymetalband Black Sabbath, verwijzend naar zijn wilde levensstijl. "Maar Jack is zo'n goede jongen". De familie Osbourne werd bekend door een reality-serie over hun leven.

Meest gelezen