Leden Om-Nu! naar N-VA in Houthalen-Helchteren

Zo goed als alle leden van de partij Om-Nu! in de Limburgse gemeente Houthalen-Helchteren maken de overstap naar de N-VA. Om-Nu!, opgericht bij de vorige verkiezingen, houdt op 14 oktober op te bestaan.

De partij Om-Nu! werd met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 opgericht naar aanleiding van de omleidingsweg in Houthalen-Helchteren. De leden van de partij waren voorstander van de weg en kregen tijdens de vorige verkiezingen drie zetels.

Oprichter Peter Timmermans (foto) van Om-Nu! vroeg in 2010 al een lidkaart van de N-VA aan, maar hij besliste om eerst zijn legislatuur uit te doen. Op 14 oktober maakt hij dan  zijn opwachting als lijsttrekker van de N-VA in Houthalen-Helchteren.

"De N-VA gaat ervan uit dat de omleidingsweg er komt", verklaart Timmermans deels zijn overstap. Omdat dat ons belangrijkste programmapunt was, is er geen reden om met Om Nu! voort te gaan." Limburgs kopman Jan Peumans heeft volgens Timmermans al zijn zegen gegeven voor de omleidingsweg.

Niet alleen Timmermans maakt op 14 oktober trouwens de overstap naar de N-VA, ook andere Om Nu!'ers volgen hetzelfde pad. "We hebben zeker 80 à 90 procent van de leden van Om-Nu! kunnen overtuigen om de overstap te maken", aldus Timmermans.

lees ook