Lieve Van Daele trekt CD&V in Sint-Niklaas

Schepen Lieve Van Daele trekt de lijst van CD&V in Sint-Niklaas. Gemeenteraadslid Jos De Meyer duwt. De christendemocraten benadrukken dat ze niet alleen in Sint-Niklaas geloven, maar ook in Nieuwkerken, Belsele en Sinaai. {Iedereen inbegrepen}, dus.

Lijsttrekster Van Daele zegt alle "ingrediënten" voor haar stad te hebben. Voor CD&V is Sint-Niklaas "geen verzameling van individuen, wel een verzameling van buurten. Besturen gaat in de eerste plaats altijd om mensen en vraagt een politiek beleid dat aandacht heeft voor iedereen en dicht bij mensen staat."

De partij zegt in te zetten op sterke jongerenkandidaten, zoals Jens Vrebos, die op de tweede plaats staat, en wil iedereen een kans geven. Bewijs daarvan is Saloua El Moussaoui, op plaats drie.

Zeven thema's zijn prioritair voor de christendemocraten: betaalbaar wonen, veilig verkeer, gezonde gemeenten, kinderen en zorg inbegrepen, integratie, veilige buurten en ruimte voor initiatief.

CD&V zit nu samen met de SP.A in het bestuur. Van Daele hoopt uiteraard "om ook de komende zes jaar mee het beleid vorm te kunnen geven. We gaan ons best doen om zo groot mogelijk te worden." De burgemeestersjerp zit momenteel nog bij de SP.A, maar Van Daele ontkent niet dat ze die ook graag zou omgorden.

lees ook