Sergio Herman stelt "magnum opus" voor

Chef-kok Sergio Herman stelt vandaag zijn boek "Sergiology" voor. De chef van het sterrenrestaurant Oud Sluis noemt het geen kookboek, maar "een heel diepgaand boek met beeld en geluid". Topfotografen Stephan Vanfleteren en Tony Le Duc werkten mee.

"Sergiology" is het magnum opus van Sergio Herman. Hij werkte er drie jaar aan, samen met fotografen Tony Le Duc en Stephan Vanfleteren. De eerste maakte de foto's van de gerechten die Sergio Herman de afgelopen drie jaar creëerde, terwijl de laatste portretten maakte van de mensen die de topchef inspireerden, een even wezenlijk deel van het boek.

"Het boek gaat over wat mij inspireert, hetgeen er in mijn hoofd opborrelt. Mensen die me inspireren, kunstenaars, artiesten", verduidelijkt Sergio Herman op Studio Brussel. "Ik ontmoet veel leuke mensen die eigenlijk met hetzelfde bezig zijn als ik, maar in een andere materie". Enkele van die kunstenaars zijn Rem Koolhaas en Anton Corbijn.

Zij komen niet alleen in geschreven woord en beeld aan bod, maar ook in klank. Bij het boek hoort een mp3-speler waarop je Sergio Herman of de mensen die hem inspireerden hoort vertellen over hoe bijvoorbeeld recepten tot stand kwamen.

De foto's uit het boek zijn vanaf morgen ook te zien op de tentoonstelling "Sergiology" in het Felix Pakhuis in Antwerpen. De tentoonstelling loopt tot 18 augustus.