Thielemans betreurt incidenten tijdens betoging

De Brusselse burgemeester Freddy Thielemans (PS) betreurt de incidenten die plaatsvonden tijdens twee betogingen gisteren. Hij vraagt een onderzoek naar het verloop van de politie-interventie die de confrontatie tussen de betogingen moest vermijden.

Gisteren betoogde de Parti Populaire in Brussel tegen de extremistische islam. Die betoging werd bijgewoond door leden van de kleine extreemrechtse groep Nation. Onder meer de ABVV-jongeren en de Franstalige KAJ van Brussel hadden een tegenbetoging georganiseerd.

Enkele deelnemers aan de tegenbetoging probeerden via de metrohalte Troon de eerste betoging te bereiken. De politie pakte een dertigtal mensen op, ze werden een tijdje administratief aangehouden.

Volgens de organisatoren van de tegenbetoging gebruikte de politie geweld bij haar tussenkomst.