Vanaf september overal in Brussel betaald parkeren

De Brusselse gemeenteraad heeft het nieuwe parkeerplan groen licht gegeven. Dat maakt een einde aan onbeperkt gratis parkeren. Bijna overal in de hoofdstad wordt vanaf september betaald parkeren ingevoerd. Op de resterende plaatsen wordt de parkeerschijf verplicht.

Brussel wil de auto steeds meer weren uit de stad. Daarom werd er een nieuw parkeerplan opgesteld en goedgekeurd. Dat parkeerplan werd begin deze maand al voorgesteld aan de pers, maar was toen nog niet goedgekeurd in de gemeenteraad.

Vanaf september heeft Brussel tien verschillende "sectoren" om te parkeren. In bijna elke straat wordt parkeren vanaf dan betaald. Bewoners kunnen voor tien euro een "bewonerskaart" aanvragen waarmee gratis geparkeerd kan worden. Een tweede bewonerskaart, voor gezinnen met meerdere auto's, kost honderd euro.