Werkstraf voor agressie tegen buschauffeur

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een 30-jarige man veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur voor verkeersagressie. De man had op 24 augustus vorig jaar in Diest een buschauffeur van De Lijn een klap gegeven.

De beklaagde was erg gehaast en wilde met zijn bestelwagen een wegversmalling op de Leuvensesteenweg in Diest als eerste ingaan. Hij sneed een bus van De Lijn de pas af, waardoor de bus met dertig passagiers vol in de remmen moest. De man stak ook enkele keren zijn middelvinger op naar de buschauffeur.

Toen de beklaagde merkte dat de buschauffeur zijn nummerplaat noteerde, maakte hij rechtsomkeer en parkeerde zijn wagen naast de baan. Hij stapte naar de bus die voor een rood licht stond te wachten.

Er volgde een woordenwisseling. De dertiger sloeg uiteindelijk met zijn vuist tegen het hoofd van de chauffeur. Bij een huisarts werd een zwelling aan de slaap vastgesteld, het slachtoffer klaagde kort na de feiten ook van een troebel zicht.

"Verkeersagressie ten aanzien van een buschauffeur die aan het werk is, is totaal onaanvaardbaar", vond de rechter. Hij hield wel rekening met het blanco strafblad van de beklaagde.

Meest gelezen