"Audenaert legde geen bekentenissen af"

Glenn Audenaert, de directeur van de gerechtelijke politie van Brussel, heeft geen gedeeltelijke bekentenissen afgelegd in het onderzoek tegen hem. De federale politietop ontkent daarmee de beweringen van de politievakbond NSPV. Het parket van Dendermonde zal voorlopig geen verdere informatie geven in de zaak.

Begin deze maand werd een huiszoeking uitgevoerd in Audenaerts kantoor en in zijn appartement in Knokke. Audenaert was toen niet in het land, maar ontkende vanuit het buitenland alle beschuldigingen.

Volgens het NSPV zou hij toch gedeeltelijk bekentenissen hebben afgelegd. "De top van de federale politie heeft gezegd dat hij is overgegaan tot gedeeltelijke bekentenissen met betrekking tot de tenlastelegging", zegt Gert Cockx van de NSPV. ""Hij heeft ook zijn dienstwapen en badge weer ingeleverd en zijn ambt ter beschikking gesteld."

Maar de federale politietop reageert kort in een persbericht. "We ontkennen formeel dat er is verteld dat hij gedeeltelijke bekentenissen heeft afgelegd (...). Hij heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt, maar dit houdt in geen geval in dat hij de feiten waarvoor hij  in verdenking is gesteld, bekend heeft."

Audenaert zou geld hebben gekregen van een zakenman in ruil voor gegevens uit een databank van de politie. Er loopt intussen wel nog een tuchtonderzoek. Hij is momenteel tijdelijk geschorst.

Het parket van Dendermonde zal voorlopig geen verdere informatie geven in de zaak. "Het belang van het onderzoek en het respect voor de rechten van de verdediging verzetten zich daar momenteel tegen, laat het parket weten in een mededeling.