"Zaadbommen" voor meer Groen in Gent

"Voldoende natuur maakt onze stad leefbaar", beweren de Gentse groenen. De partij lanceert haar campagne door "zaadbommen" uit te delen voor een groener Gent. Groen wil meer gaan investeren in extra wijkparken en woongroen. Ook de beloofde extra hectares bos moeten "eindelijk eens gerealiseerd worden".

Groen wil van de doelstellingen voor natuur en groen één van de prioriteiten maken voor het volgende stadsbestuur. Met het uitdelen van "zaadbommen" wil de partij dat in de verf zetten.

Van de gehele Gentse bevolking heeft 39% een wijkpark op een korte afstand, van maximaal 400 meter, van de eigen deur. Volgens Groen is dat niet voldoende. "Er werd de afgelopen jaren wel geïnvesteerd in nieuwe parken, toch is er nog veel werk aan de winkel."

Groen stapt in kartel met de SP.A van burgemeester Daniël Termont. De partij van kopstuk Elke Decruynaere hoopt, door mee te kunnen besturen, van Gent een nog groenere stad te maken. Zelf zal Decruynaere op plaats twee, na Termont, staan: "Wij vinden dat stadsontwikkeling op een zo duurzaam mogelijke manier moet gebeuren."

Groen: "Zaadbommen - hoe ze te maken en wat ermee te doen"

Nodig: een beetje potgrond, een halve kilo klei in poedervorm, drie tot vijf zakjes zaad van inheemse bloemen als klaprozen, korenbloemen, goudsbloemen, margrieten,...

Recept: Meng vijf eenheden klei met één eenheid potgrond en de zaadjes. Maak een beetje nat tot je een kneedbare kleibol krijgt. Rol balletjes van twee tot drie centimeter. Laat ze een paar dagen binnen of op je terras drogen, uit de zon.

En dan? Gooi de zaadbommen op kale, onbenutte stukjes in de stad (niet waar het gras regelmatig gemaaid wordt). Ga over twee maanden kijken naar het resultaat.

Stuur een foto van je bloemenbombardement naar gent@groen.be, en laat iedereen zien waar jij Gent groener hebt gemaakt!

lees ook