Actrice Carice van Houten gaat nu ook zingen

De Nederlandse actrice Carice van Houten gaat een album uitbrengen. De cd zal volgens platenmaatschappij EMI dit najaar verschijnen. Van Houten is onder meer bekend van de films "Zwartboek" en "Komt een vrouw bij de dokter".

Van Houten legt momenteel de laatste hand aan het album. Ze schreef de nummers zelf. De opnames vonden plaats in de Verenigde Staten, Nederland en België. De muzikanten Howe Gelb, Marc Ribot en Ken Stringfellow werkten mee aan de plaat.

Van Houten is een van de bekendste actrices van Nederland. Ze speelde ook al mee in verschillende Hollywoodfilms, zoals "Valkyrie". Zingen is niet helemaal nieuw voor haar. Voor "Zwartboek" en de musical "Foxtrot" nam ze meerdere liedjes op. En voor een tv-benefiet zong ze ooit samen met de rockgroep Kane.