Brand in recreatiedomein Deinze allicht aangestoken

De brand die de cafetaria van het recreatiedomeien De Brielmeersen in Deinze heeft verwoest, is waarschijnlijk aangestoken. Er zijn verschillende brandhaarden gevonden. Mogelijk is er een verband met andere branden van de afgelopen maanden in horecazaken.
De cafetaria in De Brielmeersen is volledig uitgebrand.

In het recreatiedomein De Brielmeersen brandde vannacht de cafetaria en een aanpalend gebouw uit. Het vuur was ook overgeslagen naar het aquarium, maar die brand kon worden geblust.

De brand is waarschijnlijk aangestoken, want er zijn verschillende brandhaarden gevonden. Mogelijk is er een verband met andere branden van de afgelopen maanden in horecazaken. "Die eventuele link wordt onderzocht", zegt An Schoonjans van het parket.

Nog in Deinze heeft een brand gewoed in woon- en zorgcentrum Ten Bosse. Het vuur ontstond in de keuken van één van de serviceflats. Zo'n 20 bejaarden moesten worden geëvacueerd.