Carjackers schuldig aan doodslag

Het Brusselse hof van assisen oordeelt dat de twee mannen die in Ukkel een vrouw doodschoten bij een carjacking schuldig zijn aan doodslag. Naar eigen zeggen handelden de daders in paniek nadat ze een juwelier hadden overvallen en ging het pistool per ongeluk af.

De daders, 2 twintigers, pleegden twee jaar geleden een overval op een juwelierszaak in Ukkel. Ze deden dat met een nepwapen. De juwelier had echter een echt wapen. Na een schermutseling gingen de overvallers er vandoor met een kleine buit en het wapen van de juwelier. Toen ze een auto wilden stelen en de bestuurster niet uitstapte, schoot een van de overvallers haar dood.

De ene dader werkte voor de Brusselse reinigingsdienst, de andere was veiligheidsagent bij het Brusselse openbaar vervoer. De strafmaat wordt woensdag bepaald, ze riskeren levenslang.

De schutter had tijdens het proces spijt betuigd. Hij zou door de komst van de agenten in paniek geraakt zijn. "Hij wil duidelijk maken dat hij dit niet gewild had. Hij zag de politie die hen achtervolgde", legde zijn advocaat uit. Volgens de schutter ging het pistool per ongeluk af, de jury hechtte daar geen geloof aan.