De beste vriend van roodborstlijster Peeps: 3 katten

In Michigan heeft er zich een nieuwe en mooie vriendschap ontsponnen. Het merkwaardige aan die vriendschap is dat het gaat om een roodborstlijster, Peeps genaamd, en drie katten.

Vogels en katten, het is (meestal) geen goede combinatie. Maar het kan, zo bewijzen Peeps en co. De pasgeboren roodborstlijster werd twee weken geleden moederziel alleen gevonden in de tuin van Karin Caston in Otsego (Michigan). Caston ontfermt sindsdien zich over het vogeltje.

Peeps verbleef eerst in een kooi om beschermd te zijn tegen de andere huisdieren, namelijk drie katten. Wanneer Peeps dan eens buiten mocht, werden de katten in een kooi geplaatst. Algauw bleek dat niet nodig.

Peeps mag bij twee katten zonder enig probleem zich nestelen in hun vacht om een dutje te doen. Bij de derde kat kan hij zelfs een ritje op de rug maken. Baasje Caston benadrukt wel dat Peeps binnenkort wordt uitgezet in een naburig park.

lees ook