Lier&Ko wil stadscentrum nog autoluwer

"Van droom naar daad." Met die slogan trekt stadspartij Lier&Ko op 14 oktober naar de kiezer. De ambitie? Minstens de huidige drie zetels in de gemeenteraad behouden.

"Zes jaar geleden gaf de kiezer ons de kans om dromen te gaan waarmaken. Dat hebben we met de realisatie van onder meer de Grote Markt, de zitkade en het Looks ook gedaan", stelt lijstrekker Jan Hermans.

"Maar ook voor de komende zes jaar liggen er al dromen op tafel. We denken aan een picknickweide waar het oude zwembad stond, leenfietsen aan de randparkings, extra parkeerplaatsen aan De Mol en als groot project voor de komende legislatuur: een sportsite aan De Hoge Velden", zegt nieuwkomer Anja Vlaeymans.

Wat de verkeerscirculatie betreft, is Jan Hermans duidelijk: "We willen Lier stap voor stap autoluwer maken dan wat nu al het geval is, maar niet zo extreem als de zogenoemde knip."

Voorzitter Tom Claes stelde een nieuwe reeks kandidaten voor: Tom Claes, Paul Mariën, Monique Oppers, Hugo Siebens, Nancy van den Brande, Paul Van Steenkiste en Frans Verzwyvel. Ook gemeenteraadslid Sophie D'Hulst en OCMW-raadslid Jules Blomme staan op de lijst.

Eerder maakte Lier&Ko al bekend dat Rik Brabants, Nico Broeckx, Gitte De Brabander, schepen Jan Hermans en Anja Vlaeymans op de lijst staan.

Chris Van Rompaey

lees ook