Ontroerde Belmondo krijgt hommage in Bozar

De Franse acteur Jean-Paul Belmondo heeft in Bozar in Brussel de medaille van de Leopoldsorde gekregen. Hij kreeg ze uitgereikt door minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en minister van Cultuur van de Franstalige Gemeenschap Fadila Laanan.

Een publiek van 2.000 mensen betuigde eer aan de zichtbaar ontroerde acteur. "Ik voel me heel gelukkig, want ik zie dat ik geliefd ben bij de Belgen", zei Belmondo, die trouwens naar Bozar was gekomen met zijn Belgische vriendin Barbara Gandolfi (foto).

Didier Reynders (MR) gaf in zijn speech een overzicht van de carrière van een van de populairste sterren van de Franse film. Belmondo brak door in "A bout de souffle" van Godard en werkte ook samen met andere grote namen als Truffaut, Lelouch, Chabrol en Resnais. Fadila Laanan (PS) noemde hem een "monstre sacré van de cinema".

Jean Dujardin (kleine foto), de hoofdrolspeler uit "The artist", was ook in Bozar en prees zijn oudere collega om zijn glimlach. De uitreiking in Bozar werd gevolgd door de vertoning van "Itinéraire d'un enfant gatté" van Claude Lelouch.

Meest gelezen