Opbrouck en Sarafian in "In Vlaamse velden"

Wim Opbrouck en Barbara Sarafian zullen de hoofdrollen vertolken in "In Vlaamse velden", een nieuwe VRT-fictiereeks die zich afspeelt ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. De reeks is vandaag voorgesteld in Poperinge en wordt op het scherm verwacht eind 2013. Er worden nog figuranten gezocht.

"In Vlaamse velden" vertelt in tien afleveringen het verhaal van de Gentse familie Boesman, die probeert te overleven tijdens de Eerste Wereldoorlog. De focus ligt op de vijf familieleden die gedurende vier jaar elk hun eigen oorlog meemaken.

Sarafian en Opbrouck spelen de ouders van het gezin. Maar centraal in het verhaal staat de 15-jarige Marie, een rol voor de 19-jarige Lize Feryn. Matthieu Seys en Wietse Tanghe spelen haar twee broers. (Kleine foto: vlnr: Matthieu Seys, Lize Feryn, Wietse Tanghe)

"In Vlaamse velden" is een samenwerking van de VRT en de provincie West-Vlaanderen. De opnames gaan van start eind augustus. Eind volgend jaar komt de reeks op het scherm, net voor de honderste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog dus.

De makers van de serie zijn nog op zoek naar een 3.000-tal figuranten. Wie zich geroepen voelt, kan zich aanmelden op www.invlaamsevelden.be.