Opwijkse "woordenwolk" brengt INZET en Groen samen

INZET en Groen stappen verenigd naar de kiezer in Opwijk. De kartellijst gebruikt een woordenwolk om een aantal thema's in de schijnwerpers te zetten. Volgens INZET-voorzitter Luc De Ridder moet zo "in één oogopslag duidelijk worden" wat voor beide partijen de belangrijke thema's zijn.

Het kartel van de twee "progressieve" partijen in Opwijk start een ambitieuze campagne.  Lijsttrekker wordt schepen Marijke De Vis, zij benadrukt dat er eerst geopteerd werd om het programma voor te stellen en pas later de volledige lijst. "Want", zegt De Vis, "zo maken we duidelijk dat inhoud op de eerste plaats komt."

INZET en Groen lanceren daarom een woordenwolk. Rond de slogan "samen voor Opwijk" vindt de kiezer de belangrijkste thema's terug. "Het woord "samen" dekt verschillende ladingen", zegt INZET-voorzitter Luc De Ridder. "Samen staat zowel voor het progressieve kartel dat we vormen als het samen met de Opwijkenaar aan deze gemeente werken."

"Let op, ons programma is veel uitgebreider dan de opsomming op de affiches", klinkt het, "maar dit zijn alvast onze prioriteiten." Uit de thema's in de woordenwolk heeft de kartellijst veertien "heel concrete" programmapunten geselecteerd.

Opvallend daarbij: de vraag om een voorzichtiger financieel beleid zonder prestigeprojecten. Dat terwijl INZET afgelopen legislatuur toch in de coalitie vertoefde.

Ook wil INZET-Groen de Sint-Pauluszaal renoveren tot een volwaardige fuifzaal, de gemeente vergroenen en de op stapel staande projecten "integraal" uitvoeren.

lees ook