Record aantal miljonairs ondanks de crisis

In 2011 is het aantal officiële miljonairs gestegen met 0,8%. Wereldwijd mogen 11 miljoen mensen zich nu miljonair noemen. 77.000 van hen wonen in ons land. De cijfers komen uit het World Wealth Report van Capgemini en RBC Wealth. De economische crisis lijkt miljonairs dus niet te raken.

Het rapport spreekt over "dollarmiljonairs", dat zijn mensen die exclusief een eerste woning over een kapitaal beschikken dat hoger is dan omgerekend één miljoen dollar.

Het slechte nieuws voor miljonairs is dat ze in totaal minder geld hebben. In 2010 hadden alle miljonairs tezamen een vermogen van 49.000 miljard dollar (dat zijn in totaal 12 nullen). Dit jaar ligt dat totale vermogen 700 miljard dollar lager.

Het aantal miljonairs in België stijgt sneller dan in de rest van de wereld. Vorig jaar kwamen er 1,7% nieuwe miljonairs bij in ons land, we hebben er nu 77.000 in totaal. In ons land wonen ook 770 "superrijken", met een vermogen van meer dan 30 miljoen dollar.

Opvallend is voorts dat Azië met 3,37 miljoen dollarmiljonairs voor het eerst het Noord-Amerikaanse continent (3,35 miljoen dollarmiljonairs) is voorbijgestoken als werelddeel met de meeste rijken. De Amerikaanse dollarmiljonairs vertegenwoordigen met 11.400 miljard dollar wel nog altijd een groter vermogen dan de Aziatische (10.700 miljard dollar).