School in Keerbergen plaatst camera's

In Keerbergen gaat het KTA Gitbo bewakingscamera's hangen op de speelplaats. Dat schrijft de krant Gazet van Antwerpen. De school voor technisch en beroepsonderwijs werd al verschillende keren het slachtoffer van dieven en vandalen.

Het atheneum wil iets doen aan de inbraken en het vandalisme, en daarom komen er nu 8 bewakingscamera's. De beeldbewaking moet de daders afschrikken. Maar ze worden geïnstalleerd op plaatsen waar ze ook de leerlingen kunnen controleren.

"De persoon die toezicht heeft, kan nu eenmaal niet alles tegelijkertijd in het oog houden. Dus komen er onder meer camera's op de speelplaats en in de fietsenstalling", zegt Ruud Koppenol van het KTA Gitbo.

De school hoopt met de camera's onder meer het pestgedrag bij de leerlingen onder controle te krijgen, maar wil ook het sluikstorten een halt toeroepen. "Onze school beschikt over een eigen containerpark dat dicht bij de straat ligt. De schoolpoorten houden sluikstorters niet echt tegen. We stoten hier op dingen die niet van de school zijn, zoals onlangs een professionele haardroger uit een kapsalon", vertelt Koppenol.

Voor zover bekend is het de eerste keer dat een school camera's inzet voor het toezicht op leerlingen. Volgens de Privacycommissie is er geen probleem als de ouders vooraf op de hoogte zijn.