Vader en zoon stelen meer dan 260 fietsen

In Hoboken zijn maandag een 58-jarige man en zijn 25-jarige zoon opgepakt op verdenking van het stelen van 262 fietsen.

Nadat enkele alerte buurtbewoners hen de voorbije weken regelmatig met andere fietsen hadden gezien, was de lokale politie een onderzoek gestart.

Zo kon de zoon maandag betrapt worden toen hij 2 fietsen probeerde mee te nemen op een openbare plaats. Bij daaropvolgende huiszoekingen in drie garages werden in totaal 262 fietsen aangetroffen. De vader bevond zich op een van de doorzochte locaties en werd eveneens opgepakt.

De vader heeft intussen bekentenissen afgelegd, maar de zoon ontkent de feiten nog. De twee mannen zijn vanmiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. De politie heeft alle fietsen geregistreerd en voorlopig elders gestald. Het onderzoek naar de twee verdachten gaat intussen voort.