Van Den Driessche dagvaardt Humo-journalist

Pol Van Den Driessche (N-VA) daagt Humo-journalist Jan Antonissen voor de rechter wegens laster. Dat heeft hij gezegd in "Het nieuws" op VTM. Humo publiceerde anderhalve maand geleden enkele artikels waarin Van Den Driessche werd beticht van seksuele intimidatie.

Van Den Driessche eist een schadevergoeding van de journalist die hem vergeleek met Dominique Strauss Kahn, de ex-baas van het  Internationaal Monetair Fonds (IMF) die beschuldigd werd van verkrachting.

"Ik vind dat ik ernstige schade heb opgelopen door deze hele affaire en na overleg met mijn advocaten gaan we het oordeel vragen aan de rechter: is dat zo of niet", zegt hij.

Van Den Driessche moest zich na de affaire terugtrekken als kandidaat-burgemeester van Brugge. Hij leidt er nu nog wel de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de N-VA. Bij de volgende verkiezingen in 2014 sluit hij een comeback niet uit, liet hij eerder weten.