Vlaams Belang neemt Vlott toch mee aan boord

Vlaams Belang gaat dan toch in zee met Vlott-kandidaten in Antwerpen. Dat heeft Vlaams Belanglijsttrekker Filip Dewinter bevestigd. In januari nog had Vlaams Belang gezegd Vlott te laten varen en alleen naar de kiezer te trekken.

Vlott is de partij van voormalig VLD-senator Hugo Coveliers. Toen hij begin dit jaar besliste te stoppen met de politiek, hakte Vlaams Belang de banden met Vlott door, omdat die partij nog "te weinig relevant" zou zijn. Nu komt Dewinter terug op die beslissing, in de hoop de versplintering van rechts te kunnen tegengaan.

Dewinter benadrukt wel dat er geen kartel wordt gevormd. "De leden van Vlott zijn welkom als onafhankelijke kandidaat." Niet alleen in Antwerpen, maar ook in Lokeren en Sint-Truiden en in de Antwerpse districten Berchem, Hoboken, Antwerpen en Deurne zullen dus leden van Vlott als onafhankelijke op de lijst van Vlaams Belang staan. Voorzitter Hendrik Boonen wordt een van de lijstduwers op de Antwerpse gemeenteraadslijst.

In Zottegem en Geraardsbergen gaat het wel om een kartellijst. daar draagt de lijst dus de naam Vlaams Belang-Vlott.