16-jarige overleeft harpoen in zijn hoofd

De 16-jarige Yasser Lopez moet een goede engelbewaarder hebben. De tiener werd twee weken geleden bij het vissen door een harpoen in het hoofd getroffen. De speer doorboorde hem vijf centimeter boven het rechteroog en kwam door zijn schedel weer naar buiten. Lopez overleefde het ongeluk wonderwel.

Het nieuws over het bizarre ongeluk is pas nu bekendgemaakt. De ouders van de jongen wilden twee weken geleden het verhaal niet in de media brengen om hun kind te beschermen.

Artsen van het Jackson Memorial Hospital in Miami slaagden erin de harpoen te verwijderen. Eerst moest de harpoen worden verkleind, anders konden er geen röntgenfoto's worden gemaakt. Het "kleinood" stak zo'n 91 cm uit het hoofd van Lopez. Om de harpoen te "knippen", kwam er materiaal van de brandweer aan te pas. De harpoen werd uiteindelijk tot 45 centimeter verkleind.

De riskante operatie duurde drie uur. Neurochirurg Ross Bulck vertelde op een persconferentie dat er geen vitale delen in de hersenen werden getroffen en dat er geen grote bloedvaten beschadigd raakten. Lopez zelf herinnert zich niets meer. Hij zal wel nog een aantal maanden in het ziekenhuis moeten doorbrengen.

lees ook