20 en 30 jaar cel voor carjackers

De twee mannen die terechtstonden voor doodslag op een vrouw in Ukkel krijgen 20 en 30 jaar cel. Twee jaar geleden schoten ze een vrouw dood bij een carjacking. Ze waren op de vlucht nadat ze een juwelierszaak hadden overvallen.

Het Openbaar Ministerie had 25 en 30 jaar opsluiting gevorderd voor de twee beschuldigden. De verdediging vroeg 5 en 10 jaar. Volgens de verdediging hadden de carjackers niet de bedoeling om de vrouw te doden maar ging het pistool per ongeluk af.

De ene dader werkte voor de Brusselse reinigingsdienst, de andere was veiligheidsagent bij het Brusselse openbaar vervoer. Omdat de feiten geklasseerd werden als doodslag, stonden ze terecht voor het hof van assisen. Gisteravond al oordeelde de jury dat de daders schuldig waren.

De twee pleegden in 2010 een overval op een juwelierszaak in Ukkel. Ze deden dat met een nepwapen. De juwelier had echter een echt wapen. Na een schermutseling gingen de overvallers ervandoor met een kleine buit en het wapen van de juwelier. Toen ze een auto wilden stelen en de bestuurster niet uitstapte, schoot een van de overvallers haar dood.