4 "klanten" van minderjarige zusjes aangehouden

In de zaak van de twee minderjarige zusjes uit Appelterre die gedwongen werden tot prostitutie zijn nog eens vier mannen aangehouden. De vier "klanten" worden verdacht van zedenfeiten met de minderjarige meisjes.

Begin deze maand bevestigde het parket dat er een gerechtelijk onderzoek loopt naar een man en een vrouw uit Appelterre voor zedenfeiten. De man had de minderjarige tweelingdochters van zijn minnares tot prostitutie gedwongen. Hun aanhouding is gisteren met een maand verlengd. Toen het misbruik begon waren de meisjes amper 11 jaar oud.

Het onderzoek spitst zich nu toe op de klanten. Gisteren zijn vier mannen voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. De vier zouden klant geweest zijn bij de man en zijn minnares en worden verdacht van zedenfeiten met minderjarigen. Het parket kon de mannen opsporen via een notitieboekje dat de moeder bijhield. Het gerecht zet het onderzoek voort.