"Mama" Cécile op Groen-lijst Oostende

Cécile Cappellen (62) sluit zich aan bij de Oostendse groenen. Lijsttrekker Wouter De Vriendt ziet in "mama" Cécile de "ideale brugfiguur waar Oostende een grote nood aan heeft". Cappellen is ook actief in heel wat sociale-culturele verenigingen in de kuststad.

"Vrienden die op de Groen-lijst staan hebben me gevraagd of ik niet wilde meedoen met de strijd voor een beter leefmilieu, duurzame projecten en een beter sociaal beleid", vertelt Cappellen. De keuze van "mama" Cécile was dan ook snel gemaakt. "Dat zijn thema's die ik goed ken omdat ik vier jaar voor Horizon Educatief gewerkt heb, daar kwamen die thema's ook aan bod."

Cécile Cappellen kan heel wat ervaring voor de dag leggen in het Oostendse culturele en allochtone verenigingsleven. Naast haar werk voor Horizon Educatief is ze voorzitter van "Samen-Elongo", bestuurslid van de Sociale Dienst voor Vreemdelingen en medestichter van de Congolese vereniging Lisanga.

Brugfiguur van de stad

"Ik heb er voor gekozen om spreekbuis te zijn voor de mensen van mijn land van oorsprong, voor zijn cultuur en voor de rol van de vrouw", klinkt het vastberaden. "Ik wil vooral vechten voor de goede zaak, maar ook deel uitmaken van een grote familie waar het goed leven is", aldus Cappellen.

Integratie en dialoog tussen gemeenschappen zijn voor Groen heel belangrijk. "Ook in Oostende", zegt lijsttrekker Wouter De Vriendt. Hij is dan ook heel tevreden met de kandidatuur van "mama" Cécile. "Ze is iemand die zowel oog heeft voor de rasechte Oostendenaar als de inwoners met een andere etnisch-culturele achtergrond. De stad heeft nood aan zo'n brugfiguur."

lees ook