"Wemmel niet inbegrepen"

Volgens Het Taal Aktiekomitee zijn de zes faciliteitengemeenten niet langer "inbegrepen". Het TAK beplakte daarom gemeenteborden met de accolades van de CD&V-campagne. In tegenstelling tot CD&V draaide het TAK de accolades om. Bij CD&V Wemmel vinden ze de actie "best ludiek".

Het TAK (Taal Aktiecomitee) vindt de splitsing van BHV onaanvaardbaar. De zes faciliteitengemeenten worden nu ondergebracht in een apart kanton, wat stemmen op Brusselse kopstukken nog steeds mogelijk maakt.

Daarom beplakte het TAK de gemeenteborden in de zes faciliteitengemeenten met de accolades van de CD&V-campagne. Het comitee draaide de accolades in omgekeerde richting.

Wemmels CD&V-schepen Herman Vander Voorde had de actie van het Taal Aktiecomitee al eerder opgemerkt. "Wij zouden dat natuurlijk nooit zelf doen", reageert hij. "Af en toe moet je nu eenmaal compromissen sluiten, zo ook in het BHV-dossier."

Bij het TAK vreest men ondertussen de voorbereiding van de annexatie van "de zes" aan Brussel.

Vander Voorde toont begrip voor het protest, maar vindt niet dat de faciliteitengemeenten nu niet inbegrepen zijn in de Vlaamse CD&V-campagne. "Zelf zal ik op de kartellijst W.E.M.M.E.L staan en op plaats zeven voor de provincieraad. Voor CD&V zijn "de zes" heel zeker nog inbegrepen."

lees ook