Burgemeester is agressie tegen politie beu

Na twee zware gevallen van agressie tegen de politie van Houthalen-Helchteren, eist burgemeester Alain Yzermans (SP.A) dat de daders langer kunnen worden vastgehouden.

Recent kreeg het politiekorps van Houthalen-Helchteren twee zware gevallen van agressie te verwerken. Afgelopen zaterdag heeft een dronken man twee inspecteurs toegetakeld, die hierna werkonbekwaam waren. Vier agenten waren nodig om de man op te pakken. Anderhalve week geleden raakte een politieman werkonbekwaam nadat hij een steen tegen zijn hoofd kreeg bij een vechtpartij in Meulenberg. 

Burgemeester Yzermans (foto) van Houthalen-Helchteren vindt dat mensen die geweld plegen tegen de politie langer moeten worden vastgehouden. De onderzoeksrechter liet de man die zaterdag twee inspecteurs toetakelde namelijk meteen weer vrij. De burgemeester is van plan minister Turtelboom hierover aan te spreken.

De politie van Houthalen-Helchteren overlegt met de vakbonden of er acties komen.