Burgers kunnen geëvacueerd worden uit Homs

Het Internationale Rode Kruis heeft een tijdelijk bestand kunnen onderhandelen in de Syrische stad Homs. De strijdende partijen zullen de humanitaire organisatie de tijd geven om burgers en gewonden uit de stad te evacueren.

Homs is een bolwerk van militairen en wordt regelmatig zwaar onder vuur genomen door het Syrische leger. De gevechten eisen regelmatig tientallen doden. Ook vandaag zouden er 54 mensen om het leven zijn gekomen in Homs.

Maar in de stad wonen ook nog honderden burgers en die zitten als ratten in de val. Ze zouden ook al een hele tijd kampen met hongersnood omdat niemand de stad in of uit kan.

Het Rode Kruis zou nu een tijdelijk bestand hebben om die mensen in veiligheid te brengen. Daarna zullen de gevechten waarschijnlijk in alle hevigheid weer losbarsten.