CD&V Ternat trekt "Samen vooruit" naar kiezer

"Samen vooruit", met deze slogan trekt CD&V Ternat op 14 oktober naar de kiezer. Volgens de partij is het na vele jaren stilstand tijd om te veranderen, en dus ook om eindelijk stappen vooruit te zetten. De lijst wordt getrokken door Michel Vanderhasselt.

CD&V Ternat gaf gisteren de eerste dertien namen vrij van de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zoals bekend trekt  gemeente- en provincieraadslid Michel Vanderhasselt de lijst.

De zaakvoerder van transportbedrijven doet dit voor het eerst. Vorige keer voerde Roland De Feyter de CD&V-lijst aan in Ternat. Volgens het persbericht van CD&V zal De Feyter dit keer "zijn schouders onder de lijst" zetten.

Vanderhasselt wordt op de lijst gevolgd door Astrid Roeges en Gunter Desmet. Angelo Van Wilderen is, op vier, de eerste nieuwkomer op de lijst.

"Samen vooruit"

CD&V trekt met de slogan "Samen vooruit" naar de kiezer. Volgens de partij is het na vele jaren stilstand tijd om te veranderen, en dus ook om eindelijk stappen vooruit te zetten. Op dit moment heeft de Lijst van de Burgemeester van Ronald Parys de absolute meerderheid in Ternat.

Tien thema's vormen de ruggengraat van het CD&V-programma: betaalbaar wonen, veiligheid, werkgelegenheid, kind-gezin, zorg, mobiliteit, leefmilieu, verenigingsleven, open besturen en het Vlaamse karakter. "Ons motto is doen wat we zeggen, maar daarvoor moeten we ook zeggen wat we doen", vertelde Gunter Desmet.

Bij elk voorgesteld thema kwamen dan ook concrete voorbeelden. "Om wonen betaalbaar te houden voor elk gezin willen we 200 bijkomende sociale woonkavels, koopwoningen en huurwoningen verspreid over onze gemeente realiseren. Qua veiligheid willen we onder andere camerabewaking installeren op de grote invalswegen, aan het station en de industriezone, in de omgeving van het sportcentrum en de jeugdsite Puls. Op vlak van werkgelegenheid willen we de opbrengst van de bedrijfsoppervlaktebelasting gebruiken om werken en ondernemen in onze gemeente te bevorderen. Bij grote bereikbaarheidsproblemen van bedrijven en handelszaken door bijvoorbeeld wegenwerken willen we de bedrijfsbelasting zelfs kwijtschelden."

Ook over de belastingen in de gemeente is CD&V alvast kordaat. "Wij garanderen het, er komen geen belastingverhogingen, wij kunnen meer doen met minder", vertelde Desmet.

lees ook