Franse minderjarigen opgepakt na achtervolging op E40

Vanmorgen stak een Franse auto met daarin vier minderjarigen uit de streek van Roubaix de Belgische grens over. Ze werden achtervolgd door de Franse politie omdat ze waarschijnlijk heel wat inbraken op hun geweten hebben. De inzittenden werden allemaal opgepakt.
De vluchtauto werd tegengehouden bij Ternat. Een takelwagen heeft de auto inmiddels weggesleept.

De politie merkte vanmorgen in alle vroegte een auto op in Roubaix waarin vier minderjarigen zaten. Toen de politie de auto wilde controleren gaf de bestuurder plankgas.

De Franse politie achtervolgde het viertal een hele tijd. Toen de vluchtauto de grens overstak werd de hulp van de Belgische politie ingeroepen. Via Kortrijk en Gent reed de auto richting Brussel.

Ter hoogte van Ternat op de E40 kreeg de auto na een klapband tot stilstand. Twee inzittenden werden meteen ingerekend, maar de twee anderen zijn toen de velden ingevlucht.

Even later heeft de politie een van hen kunnen oppakken, het gaat om de 15-jarige bestuurder van de auto. Enkele uren later kon ook de vierde en laatste inzittende worden opgepakt.

In de auto van het viertal is inbrekersmateriaal gevonden, onder meer koevoeten en handschoenen. Mogelijk zijn de jongeren verantwoordelijk voor verschillende misdrijven in de streek van Roubaix en de grensstreek.

De vier minderjarigen zijn bij de Franse politie bekend voor verschillende misdrijven. Ze worden in de loop van de dag overgedragen aan de Franse autoriteiten.