Groen en Ecolo in Brussel: 19 op 19

In alle Brusselse gemeenten zullen kandidaten van Groen op de lijst van Ecolo-Groen terug te vinden zijn. "De vlag dekt in alle negentien gemeenten dezelfde lading", aldus Brussels Groen-voorzitter Rik Jellema. Groen vaardigt in totaal 70 kandidaten af.

"In sommige gemeenten zijn we al goed bezig met de stad aangenaam te maken", zegt Groen-voorzitter Jellema. "In de andere gemeenten willen we de starheid van het bestuur eindelijk doorbreken."

In Ganshoren zal  gemeenteraadslid voor Groen Alain Beeckmans de lijst trekken. Voor de stad Brussel krijgt Jong Groen-voorzitter Bart Dhondt plaats twee. Vijf Groen-leden krijgen een tweede plaats in het hele gewest. In totaal zullen 70 Groenen op de gezamenlijke Ecolo-Groen-lijst staan.

Positief alternatief van "doeners"

"Groen trekt aan", klink het overtuigend bij Jellema. "Mensen zien ook wel dat wij een partij van "doeners" zijn."

De partij maakt zich sterk dat ze, ook samen met Ecolo, het positief alternatief voor Brussel is. Ze looft dan ook het werk van Annemie Vermeylen, zij reduceerde de uitstoot van broeikasgassen in Watermaal-Bosvoorde. Luc Denys krijgt ook een pluim van de Groen-voorzitter: "Hij is de bezieler van de eerste gemeentelijke bassischool sinds 30 jaar in Schaarbeek."

 

lees ook