Kasteelmoord: vierde verdachte aangehouden

In de zogeheten kasteelmoord is een vierde verdachte opgepakt. Dat meldt de redactie van Het Nieuws op vtm en werd bevestigd door goede bronnen. Het zou gaan om een man uit Nederland die als tussenpersoon fungeerde tussen de opdrachtgevers van de moord en de effectieve daders.

Op 31 januari verdween Stijn Saelens uit zijn huis, een kasteel in Wingene. 17 dagen later werd zijn lichaam teruggevonden in een bos in Maria-Aalter. Het lag vlak bij de chalet van een zestiger die sindsdien vastzit op verdenking van moord, net als de schoonvader en schoonbroer van Stijn Saelens.

Het parket vermoedt dat de verdachten de moord niet zelf hebben gepleegd, maar huurmoordenaars ingeschakeld hebben. De man die nu werd opgepakt zou daarvoor een tussenpersoon zijn geweest.

Hij zou contact hebben gehad met de man uit Aalter, op wiens terrein het lichaam van Saelens werd gevonden.