Kristen Stewart best betaalde actrice in Hollywood

De Amerikaanse actrice Kristen Stewart is op de eerste plaats geëindigd in de lijst van best betaalde actrices van het voorbije jaar. Volgens het zakenblad Forbes verdiende de 22-jarige actrice het voorbije jaar ongeveer 27,3 miljoen euro.

Kristen Stewart brak wereldwijd door met haar rol van Bella Swan in de reeks Twilight-films. Op dit ogenblik is ze te zien in de Jack Kerouac-verfilming "On the road" en "Snow White and the huntsmen".

Cameron Diaz en Sandra Bullock vervolledigen het podium in de lijst van best betaalde actrices. Angelina Jolie zakt van de eerste naar de vierde plaats in de lijst van Forbes.

De top tien wordt vervolledigd door Charlize Theron, Julia Roberts, Sarah Jessica Parker, Meryl Streep, Kristen Wiig en Jennifer Aniston. De tien best betaalde actrices in Hollywood verdienden het voorbije jaar samen ongeveer 160 miljoen euro. Dat is meer dan 100 miljoen euro minder dan de top tien van best betaalde acteurs, die van mei 2011 tot mei 2012 samen 285 miljoen euro betaald kregen.