Mama Jeanninne steunt zoon met kandidatuur

Net zoals in 2006 zal Jeanninne Moerman haar zoon Stefaan en lijsttrekker voor Vlaams Belang in Izegem steunen met haar kandidatuur op de lijst. De moeder van Stefaan Sintobin is bij vele Izegemnaren nog steeds bekend als hét gezicht achter de toog in café Lagaar.

Met haar kandidatuur wil Jeanninne naar eigen zeggen niet alleen Stefaan steunen omdat hij haar zoon is, maar ook omdat hij Vlaams Belangpoliticus is.

“Uiteraard heeft onze sterke familieband een rol gespeeld bij mijn beslissing om opnieuw op de lijst te staan, maar ik wil toch wel onderstrepen dat ik ook het programma van Vlaams Belang onderschrijf", aldus Moerman.

"Als bijna 77-jarige senior ben ik bijzonder tevreden dat Vlaams Belang ook in Izegem “veiligheid” als een prioritair programmapunt naar voren schuift. Men kan niet ontkennen dat er de afgelopen jaren een serieus veiligheidsprobleem was in Izegem en ik vrees dat, als er niet kordater wordt ingegrepen, deze onveiligheid alleen maar zal toenemen. En ja, net zoals vele andere Izegemse senioren ben ik bang om ’s avonds alleen op straat te komen", klinkt het.

Lijsttrekker Stefaan Sintobin is niet alleen bijzonder opgetogen, maar vooral ontroerd met de kandidatuurstelling van zijn moeder. "Het doet mij bijzonder veel deugd dat mijn mama opnieuw de moed heeft om op onze lijst te staan. Ik besef dat dit op die gezegende leeftijd niet altijd evident is, zeker niet bij Vlaams Belang."

lees ook

    Meest gelezen