Nog altijd 5 mensen met EHEC-besmetting in ziekenhuis

Van de 21 mensen die in Oost-Limburg besmet waren met de EHEC-bacterie liggen er nog altijd 5 in het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel. De afgelopen dagen mochten verschillende mensen al naar huis.

De eerste klachten na het eten van besmet vlees dateren al van eind mei. Klanten van een lokale supermarkt in Dilsen-Stokkem hebben toen filet américain gegeten die was bereid met vlees van een dier dat in Genk was geslacht.

Momenteel liggen er nog 5 slachtoffers in het ziekenhuis. 1 persoon ligt in het Ziekenhuis Maas-Kempen in Maaseik, de 4 anderen liggen in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). "Het gaat om 2 jongens van 6 en 7 jaar oud die op de afdeling pediatrie worden opgevolgd", zegt ZOL-woordvoerder Jurgen Ritzen. "Hun toestand is stabiel. Dat geldt ook voor de 2 dames die nog op de afdeling intensieve zorg worden verpleegd. Bij hen wordt de nierfunctie van dichtbij opgevolgd." Allicht zullen een aantal onder hen dit weekend wel naar huis mogen.