Open VLD wil Nijlen "Nu en Nieuw"

De Open VLD-afdeling in Nijlen is heel strijdvaardig. Een burgerkrant en een directere communicatie moeten dat kracht bijzetten. De lijst wordt tot Open VLD + N gedoopt. René Van Goubergen zal de liberalen naar 14 oktober trekken. Hij wordt gesteund door Ex-NV-A'er Erica Era op plaats twee.

René Van Goubergen is enig gemeenteraadslid voor Open VLD in Nijlen. De liberale familie kreeg zes jaar geleden een ferme klap bij de lokale verkiezingen. Van Goubergen (uiterst rechts op foto) wil de kater maar wat graag doorspoelen op 14 oktober. Hij doet dat met een naamsverandering, naar Open VLD +N, en het plan om van Nijlen een bruisende gemeente te maken.

"De laatste maanden en jaren hebben we heel wat dienstbetoon gedaan. We hebben mensen op weg geholpen door het administratieve kluwen", zegt Van Goubergen. De lijsttrekker zal naar eigen zeggen de nadruk leggen op de "(im)mobiliteit" in Nijlen. Erica Era (tweede van rechts) moet het Vlaams karakter van de gemeente bewaken. "In de bestuursdocumenten zijn heel wat taalfouten geslopen", zegt ze. "Dat is onrespectvol en slordig."

Open VLD +N wijst op het belang van de laatste letter, die staat voor Nijlen, Nu en Nieuw. De lijst wil dat het bestuur wakker wordt. "De ondernemer, burger en de verenigingen hebben genoeg van de stilstand", beweert de partij. "Het huidige bestuur houdt iedereen zoet, maar uit onze gesprekken met de burger blijkt toch dat dit zuur proef", beweert Van Goubergen.

lees ook