Parti Populaire: "Wij zijn een partner van N-VA"

Mischaël Modrikamen trekt met de Parti Populaire (PP) naar de gemeenteraads- verkiezingen in vijftien Brusselse en Waalse gemeenten. Toch is dat voor de PP een "tussenstap": de partij mikt op de stembusgang van 2014. Dan wil Modrikamen "als partner van N-VA belangrijke hervormingen doorvoeren".

De regionale, federale en Europese verkiezingen van 2014 zijn het echte doelwit voor de Parti Populaire van Modrikamen. "Maar op 14 oktober willen wij de burgers al een alternatief aanbieden."

De partij zet in op veiligheid, immigratie en sociaal-economische uitdagingen. De "tussenstap" langs de gemeenten moet van de PP, naar eigen zeggen, een partner maken van N-VA in 2014. "Samen kunnen we de noodzakelijke hervormingen doorvoeren."

Modrikamen zal met Parti Populaire ook in Halle naar de kiezer trekken, de enige Vlaamse gemeente waar ze dat doet. Dat werd op fel protest onthaald door plaatselijk N-VA-kopstuk Mark Demesmaeker: "Zelf heb ik mijn nek uitgestoken om het straatbeeld van Halle Vlaams te houden. Nu wil deze partij die inspanningen tenietdoen. Dit gaat mijn petje te boven."

Modrikamen zal dus nog heel wat brokken moet lijmen indien hij echt een "partner" wil worden van de partij van Bart De Wever.

lees ook

    Meest gelezen