Paul Verhoeven vindt geldschieter voor Jezusfilm

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven, bekend van films als "Basic instinct" en "Zwartboek", heeft een geldschieter gevonden voor zijn reeds lang aangekondigde speelfilm over het leven van Jezus. Dat meldt de Amerikaanse filmsite Deadline.

De Amerikaanse producent Chris Hanley zou in het project willen stappen. Hij produceerde eerder al films als "American psycho" en "The virgin suicides". Het scenario komt van Roger Avary, die wereldberoemd werd met zijn script voor Quentin Tarantino's "Pulp fiction".

De voorlopig nog titelloze Jezusfilm van Paul Verhoeven zal een verfilming worden van het omstreden boek "Jezus van Nazareth - een realistisch portret", dat Verhoeven in 2008 samen met journalist Rob van Scheers schreef.

Het boek is omstreden omdat Verhoeven na jarenlang onderzoek onder meer concludeert dat Jezus niet de zoon van God is, maar is geboren uit de verkrachting van zijn moeder door een Romeinse soldaat.

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven heeft naast films als "Turks fruit" en "Zwartboek" ook heel wat Hollywoodfilms op zijn naam staan. Zo maakte hij onder meer "RoboCop" (1987), "Total recall" (1990) en "Basic instinct" (1992).