Samsung scoort punt tegen Apple in patentenstrijd

Apple heeft onrechtmatig gebruikgemaakt van een technologie waarop concurrent Samsung een patent heeft. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag bepaald. Het gaat om een patent op technologie die Apple gebruikt in iPhones en iPads.

Volgens technologiebedrijf Samsung heeft concurrent Apple inbreuken gepleegd op vier van zijn patenten op de 3G-technologie. De rechtbank in Den Haag gaf het Zuid-Koreaanse bedrijf echter slechts gelijk op één punt.

Apple moet Samsung nu de schade vergoeden die door het onrechtmatige gebruik van de gepatenteerde technologie is ontstaan. Daarvoor moet Apple een lijst opstellen van de sinds 4 augustus 2010 in Nederland verkochte producten waarin de technologie verwerkt is en de winst die daarop behaald is. Volgens een woordvoerder van Apple is het nog niet meteen duidelijk hoe groot die schade precies is.

Apple en Samsung zijn trouwens al een hele tijd in een juridische strijd verwikkeld. Eerder spande Apple in verschillende landen al processen aan tegen Samsung omdat de Galaxy Tab 10.1 te veel zou gelijkenissen zou vertonen met de iPad.